Klára
  • HUF: 344.73
  • USD: 1.17
  • 20 °C
  • 31 °C
Külügyek

Merkel szerint a maszkviselés a járvány elleni védekezés fontos és nélkülözhetetlen eleme

Jelentősen javítaná a vásárlási kedvet, ha nem kellene maszkot viselni az üzletekben.

Nyitókép: Michael Sohn/AP

 

Ellenzi a szövetségi kormány Németországban azt a több tartományi kormány által mérlegelt intézkedést, hogy a koronavírus-járvány miatt maszkviselésre kötelező szabályt vonják vissza a boltokban.

Hirdetés(x)

 

Angela Merkel szerint a maszkviselés a járvány elleni védekezés „fontos, és továbbra is nélkülözhetetlen eleme” minden helyzetben, amelyben nem lehet állandóan megtartani az egymás közötti legalább másfél méteres távolságot – ismertette a kancellár álláspontját Steffen Seibert kormányszóvivő hétfői berlini tájékoztatóján.

 

A kancellár szerint a szájat és az orrot takaró maszk viselése az ilyen helyzetekben elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy továbbra is alacsony maradjon az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma – tette hozzá.

 

Az ügy vasárnap került a német politika napirendjére, a Welt am Sonntag című lap egy összeállításával, amelyben Mecklenburg-Elő-Pomeránia és Alsó-Szászország tartomány gazdasági minisztere kilátásba helyezte az üzletekre, áruházakra vonatkozó maszkviselési kötelezettség megszüntetését.

 

Az egyelőre nem bizonyított, hogy a maszkviselési kötelezettség visszaveti a kiskereskedelmi forgalmat, két felmérés – a kölni kereskedelmi kutatóintézet (IFH) és a lipcsei kereskedelmi főiskola (HHL) kutatása – viszont azt jelzi, hogy jelentősen javítaná a vásárlási kedvet, ha nem kellene maszkot viselni az üzletekben.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket