Lőrinc
  • HUF: 346.28
  • USD: 1.18
  • 22 °C
  • 32 °C
Külügyek

Koronavírus – Hazautaztak a Rákóczi Szövetség táborából a fertőzöttekkel érintkezők

A táborozók az anyaországból, a Felvidékről, Erdélyből és a Délvidékről érkeztek

Nyitókép: karpathir.com

 

Többen hazautaztak megfigyelésre a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi táborából, mert egy magyar és egy szerb koronavírus-fertőzött táborozóval érintkeztek – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán az MTI-vel.

 

Hirdetés(x)

A közlemény szerint a 250 résztvevős táborban két koronavírusos beteget azonosítottak, őket a budapesti Szent László kórházba szállították.

 

A járványügyi hatóság megtette a szükséges helyszíni intézkedéseket és elvégezte a kontaktkutatást: a fertőzöttekkel szorosan érintkezőket elkülönítették, majd húsz délvidékit busszal hazaszállítottak, 27 magyarnak pedig otthoni megfigyelést írtak elő – tudatták. Azon további táborozókat és a személyzet tagjai közül azokat, akiknél felmerül a szoros kontaktus a fertőzöttekkel, szintén otthonukban figyelik meg – tették hozzá.

 

Az eset miatt felhívták a figyelmet arra, hogy a járványügyi készültség érvényben van, és kiemelten fontos a szabályok betartása a fertőzés terjedésének megakadályozásáért. Fontos, hogy közösségbe csak egészséges ember menjen, és ha egy zárt közösségben felmerül a fertőzés gyanúja, a fertőzésgyanúsakat elkülönítsék – írta az NNK.

A Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei Középiskolások Tábora hétfőn kezdődött és vasárnapig tart. A táborozók az anyaországból, a Felvidékről, Erdélyből és a Délvidékről érkeztek, Kárpátaljáról a járványhelyzet miatt csak felnőttek vesznek részt a programokon.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Ölvedi Balázs
2020. Júl. 08. 21:24

Nagy észre vall ilyen tömegrendezvényt tartani !! Szerbia az egyik legfertőzöttebb ország. No, meg Ukrajna.Onnan is biztosan voltak táborozók. Normál helyzetben is orvosi igazolással lehet csak táboroztatni. A szervezőket jól seggbe kéne rúgni! A szülőknek sem sok eszük lehet akik tömegbe küldik külföldre a gyereküket.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!