Nyitókép forrása: theconaservation.com

 

Az olasz partiőrség csütörtökön lefoglalta a Sea-Watch 3 nevű „mentőhajót” az egyik szicíliai kikötőben. A Földközi-tengeren migránsokat mentő és Európába szállító hajó számos technikai előírásnak nem felelt meg.

 

A hajó jelenleg a Porto Emedocle kikötőben dokkol, nemrég még vesztegzár alatt volt, mert június végén 200 migránst engedett fel a fedélzetre, akik közül többen igazoltan koronavírus-fertőzöttek voltak.

 

Az olasz hatóságok szerint az előírásokat érintő mulasztások miatt a Sea-Watch 3 veszélybe sodorta az egész legénysége, de a fedélzetre felengedett migránsokat is – és amíg a hiányosságok fennállnak, nem hagyhatja el a kikötőt.

 hirdetes_810x300  

 

A Sea-Watch 3 a Sea Watch német „karitatív” szervezet tulajdonában van, amely június elején indította újra a járvány miatt egy ideig szüneteltetett Földközi-tengeri „mentőakcióit”.

 

A Földközi-tengeren migránsokat mentő hajóknak az olasz és máltai hatóságok nem engedélyezik az azonnali dokkolást, hanem előtt karantént rendelnek el számukra a koronavírus behurcolását megelőzendő.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.