Nyitókép: mti

 

Magyarországon a koronavírus- járvány megjelenése óta 33 idősotthonban -13 budapesti és 20 vidéki intézményben- azonosítottak koronavírus- fertőzötteket és 140-re nőtt az idősotthonban koronavírussal fertőzött elhunytak száma – közölte a koronavirus.gov.hu.

 

A vírus magyarországi megjelenése óta összesen 921 idősotthon lakónál és 137 dolgozónál mutatták ki a koronavírust, 702-en már meggyógyultak.

 

A fővárosban 13 idősotthonban jelent meg a fertőzés, ebből 8 idősotthon a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működik, a többi civil vagy egyházi fenntartású. Az elhunytak háromnegyede a fővárosi fenntartásúakból került ki.

 hirdetes_810x300  

 

A legfertőzöttebb idősotthon továbbra is a Pesti úti idősotthon, ahol már 55-en haltak meg, 312 lakónál  és 26 dolgozónál igazolták a koronavírus-fertőzést, és 267-en már meggyógyultak.

 

Az Operatív Törzs és a járványügyi hatóság a járványügyi készültség alatt is fokozott figyelemmel kíséri az idősotthonokat, az eddigi adatok kedvezőek, stagnál a fertőzések száma. Ha bármely idősotthonban ismét csoportos fertőzés ütné fel a fejét, a járványügyi bevetési egység azonnal megteszi a szükséges intézkedéseket.

 

koronavirus.gov.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!