Nyitókép forrása: jakartapost.com

 

Nagy-Britanniában 120 ezer halálos áldozatot jósol az a jelentés, amely a koronavírus téli szezonban történő visszatérésével számol. Ez a szám csak a kórházban történő haláleseteket tartalmazza, vagyis a második hullámban a britek a mostaninál csaknem háromszor több halálos áldozatra készülnek fel – egyelőre csak papíron.

 

A brit nemzeti egészségügyi szolgálat szerint a COVID-19 második hulláma sokkal súlyosabb lehet, mint az első volt. Az Egyesült Királyság már az első hullámban is a legtöbb fertőzöttet produkálta Európában, és több halálos áldozatot szedett a kór, mint Olaszországban vagy Spanyolországban.

 

A prognózis felhívja a figyelmet, hogy a télen a COVID-19 második hullámát az súlyosbíthatja leginkább, hogy a kórházak és az egészségügy egésze egyébként is leterheltté válik az egyéb felső légúti illetve a szív- és érrendszeri megbetegedések növekvő száma miatt.

 hirdetes_400x285  

 

A jelentés felhívta a figyelmet a készletek felhalmozásának és a tesztelési kapacitások bővítésének szükségességére, valamint a potenciális fertőzöttek nyomon követéséhez szükséges technikai és jogi feltételek megteremtésére. A mostani jelentés külön kiemeli az idősotthonok védőfelszerelésének bebiztosítását.

 

A jelentés az influenzavírus elleni oltás hasznosságát is hangsúlyozza, a szerzők szerint az megakadályozhatja vagy mérsékelheti a kórházak túlterheltségét.

 

A britek úgy számolják, hogy náluk az R-0 reprodukciós ráta 1,7-re emelkedik szeptemberre – vagyis egy fertőzött átlagban 1,7 másik embernek adja majd tovább a kórt. A prognózis szerint a fertőzések és halálesetek száma valamikor januárban vagy februárban érné el a csúcsot, ami sokkal súlyosabb is lehet, mint az első hullámkor volt.

 

Az Egyesült Királyságban jelenleg 0,7-0,9 a R-0 szám, vagyis a járvány visszaszorulóban van. A jelentést ezért azzal tették közzé, hogy „nem előrejelzésként szolgál, hanem a még valószínű legrosszabb eshetőségre való felklészülést szorgalmazza”.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.