Nyitókép: viennaairport.com

 

Az eddigi listán nyolc állam volt, most újabb tíz került fel rá.

 

Szerdáról csütörtökre virradó éjjel Ausztria szigorú megelőző intézkedéseket vezetett be a koronavírus terjedésének megakadályozása céljából. A döntés következtében immár 18 országból érkező repülőgépek nem szállhatnak le az országban. Azon országokról van szó, ahol nagyon rossz az epidemiológiai helyzet.

 

A listán, melyen eddig 8 ország volt, immár 10 további szerepel. Konkrétan: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Montenegró, Egyiptom, Koszovó, Moldávia, Románia, Észak-Macedónia és Szerbia.

 hirdetes_810x300  

 

Minden említett ország esetében már korábban érvényes volt a kiutazásra vonatkozó figyelmeztetés legmagasabb, hatos fokozata. Az osztrák külügyminisztérium eleve nem javasolja a Nyugat-Balkánra, illetve Egyiptomba való utazást, és felszólította állampolgárait, hogy akik ott tartózkodnak, térjenek haza.

 

Amennyiben a minisztériumnak kellene megszervezni hazatérésüket, a turistáknak számolniuk kell azzal, hogy a  költségek nagy részét meg fog kelleni fizetniük.

 

Ausztria már korábban megtiltotta, hogy a Fehéroroszországból, Nagy-Britanniából, Kínából, Iránból, Portugáliából, Oroszországból, Svédországból és Ukrajnából érkező repülőgépek leszálljanak az országban.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.