Nyitókép forrása: unian.ua

 

Frissítve – 21:21 – Véget ért a túszdráma Ukrajnában, a túszejtőt letartóztatták, a túszok sértetlenül távozhattak az autóbuszból, az incidensnek nincs sérültje. 

 


 

Folytatódik a túszdráma Ukrajna Luck nevű városában, ahol egy Makszim Krivos nevű terrorista 20 embert ejtett túszul egy autóbuszban a város főterén.

 

 hirdetes_810x300  

Krivos azt állítja, hogy egy bombaszerkezetet helyezett el valahol a városban, amit képes távolról felrobbantani.

 

A túszejtő több lövést leadott az egyik rendőrségi drónra, illetve jelentések szerint, gránátokat dobott az utcára.

 

Később engedélyezte, hogy  a rendőrség vizet vigyen az utasoknak. Az UNIAN hírügynökség közlése szerint egy terhes nőt, egy gyereket és idős nőt elengedett.

 

Voloidimir Zelenszkij ukrán elnök elmondása szerint a támadó helyi idő szerint délelőtt fél tízkor ütött rajta a buszon. Az államfő szerint a rendőrség megpróbálja erőszak nélkül megoldani a helyzetet.

 

A 45 éves Krivos már kétszer ült börtönben rablásért és illetéktelen fegyverviselésért, eddig 10 évet töltött fegyházakban.

 

A túszejtés előtt közvetlenül egy videót tett közzé az interneten, amelyben arról beszélt, hogy az „állam az első számú terrorista”, és azt követelte, hogy a parlament, az egyházak, a bíróságok, a minisztériumok, az ügyészek és az ukrán oligarchák egy nyilatkozatban ismerjék el, hogy terroristák. Zelenszkijtől azt várja, hogy ő videóüzenetben ismerje el ugyanezt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!