Nyitókép: Reuters

 

Joe Biden azt szeretné, ha az iskolákban még többet tanítanának az iszlám hitről. A demokraták várható elnökjelöltje ezt hétfőn este egy olyan interneten szervezett rendezvényen mondta, amelynek deklarált célja az amerikai muszlim szavazók rokonszenvének elnyerése volt.

 

A Millió Muszlim Szavazat Csúcstalálkozója névre keresztelt rendezvényen Biden azt fejtegette, szeretné, hogy az amerikai társadalomban minél több szó esne a muszlim vallásról, amelyet az egyik legnagyszerűbb vallásnak nevezett. „Az emberek nem is tudják, hogy az egyik legnagyobb szenvedélyem a teológia” – mondta.

 

 hirdetes_300x300  

A demokrata párti politikus arra buzdította a muszlim vallású amerikaiakat, hogy szavazzanak rá a novemberi elnökválasztáson. „A hangotok a voksotok, a voksotok a hangotok” – fogalmazott. Majd azt hangoztatta, hogy azért is szeretné elnyerni a muszlim közösségek voksait, mert szerinte Donald Trump nem érdemli meg, hogy elnök legyen.

 

Partneri viszonyban szeretnék dolgozni veletek, biztosítva, hogy a hangotok helyet kapjon a döntéshozatalban, miközben a nemzet újjáépítésén munkálkodunk” – jelentette ki Biden. Ígéretet tett arra is, hogy eltörli a Trump-kormányzat beutazási korlátozásait, amelyek jórészt muszlim országokat sújtanak. Biden az elnöki rendeletet aljasnak minősítette.

 

A muszlim amerikaiak hangja számít a közösségeink számára, de azt is mindannyian tudjuk, hogy hangjukat nem mindig hallgatták meg, vagy nem képviselték őket” – jelentette ki Biden.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!