Fábián, Sebestyén
  • HUF: 357.94
  • USD: 1.21
  • 3 °C
  • 12 °C
Külügyek

Módosításokat sürget az Európai Parlament a hosszú távú uniós költségvetés tervezetével kapcsolatban

Manfred Weber kijelentette: a parlament nem hajlandó arra, hogy "lenyelje a költségvetési kurtítások keserű piruláját."

Nyitókép: archív

 

Módosításokat sürgetett az Európai Parlament a hosszú távú uniós költségvetés tervezetével  kapcsolatban csütörtökön nagy többséggel elfogadott határozatában.

 

A képviselők a 465 igen és 150 nem szavazattal, 67 tartózkodó szavazat mellett született állásfoglalásukban hangsúlyozták, hogy módosításokra van szükség az állam- és kormányfők által kedden  elfogadott hosszú távú költségvetési tervezettel kapcsolatban. Kilátásba helyezték, hogy a későbbiekben nem hagyják jóvá a tervezetet, ha nem hajtják végre a szükségesnek tartott változtatásokat.

 

A testület egynapos ülésén elhangzott vita során több képviselő szerint a helyreállítási alapról szóló megállapodás “történelmi  jelentőségű” ugyan, mivel az unió történetében először egyeztek meg tagállami vezetők ekkora összegű közös kölcsönfelvételről.

 

Az Európai Parlament fékezheti az uniós büdzsé elfogadását

 

A hétéves költségvetési keret csökkentésével kapcsolatban azonban több képviselő határozott elégedetlenségét fejezte ki, azzal fenyegetve, hogy nem hagyják jóvá azt mindaddig, míg módosításokat nem  hajtanak végre a szükségesnek tartott területeken.

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakciójának elnöke az európai bizottsági elnök, Ursula von der Leyen szavaira reagálva kijelentette: a parlament nem hajlandó arra, hogy “lenyelje a költségvetési kurtítások keserű piruláját.”

 

EU-csúcs – Von der Leyen: el kell fogadni az uniós csúcson elhatározott forráscsökkentéseket

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

B, Gy.
2020. Júl. 24. 09:48

A bohocok megint szinpadra leptek.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket