Nyitókép: hirado.hu

 

Az EU-csúcs eredményét úgy lehet értékelni, hogy a magyar és a lengyel erők Brüsszelnél megállították a liberális brigádok nemzetközi támadását – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában.

 

A kormányfő kiemelte: Magyarország és Lengyelország visszaverte azt a kísérletet, hogy az őket megillető pénzekről mások döntsenek.

 

Voltak, akik azt akarták elérni, hogy ugyan megkapjuk a nekünk járó összegeket, de a felhasználást politikai feltételekhez kötnék – mondta.

 hirdetes_300x300  

 

Úgy vélte, tipikusan olyan országokról van szó, amelyek bevándorláspártiak, és „gyűlölnek bennünket”, mert nem engedjük, hogy az ő migrációs politikájuk érvényesüljön, és mert Magyarország megállítja a migránsokat. Soros György áll a hátuk mögött – tette hozzá.

 

Azt akarták, hogy legyen olyan pénzügyi eszköz, amellyel zsarolni lehet Magyarországot és Lengyelországot – közölte Orbán Viktor.

 

Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az uniós költségvetési vitát értékelve elmondta: olyasmivel próbálkoztunk, amivel korábban még nem

 

„Ennek az oka a nyugat-európai országok gyengülő gazdasági teljesítménye a járványtól függetlenül, plusz a járvány okozta gazdasági nehézségek együtt, amely azzal fenyeget, hogy néhány nyugat-európai ország gazdasága a térdre esett.”

 

Van olyan tagállam, amelynek a teljes nemzeti össztermékének 150-160 százalékára is fel fog csúszni a következő hónapokban az államadóssága – tette hozzá. Ez az adósrabszolgaságot megközelítő szint.

 

Úgy fogalmazott, nem háborút, de fontos csatát nyertünk.

 

A liberálisok azt gondolják, be kell engedni az országokba a multikultúrát, ezt a magyar nemzet nem így akarja, biztonságot akarunk, nem terrorizmust, nem nekünk kell alkalmazkodni másokhoz. Európának szerintük egyformának kell lennie, ezt mi nem engedjük.

 

Még egy évtizeden át folyamatosan vívnunk kell ezeket a csatákat, egy nemzeti kormánynak, nemzeti miniszterelnöknek – tette hozzá.

 

Három milliárd euróval többet kapunk

 

Arra, hogy Magyarország több pénzt kap Orbán Viktor úgy reagált, az Európai Parlamentben tárgyaló csapata öt nap alatt szerzett 3 milliárd eurót az országnak, ez 1100 milliárd forint.Egy megállapodási javaslat volt az asztalon, ami Magyarország szempontjából több sebből vérzett, ezt kellett érvekkel, tényekkel korrigálni, ez sikerült.

 

A kormányfő annak fontosságát hangsúlyozta, hogy Magyarország különböző módokon kiegyensúlyozza a külföldi cégek által a hazánkban megtermelt és innen kivitt profitot. Szavai szerint ennek három lába az uniós támogatások, a külföldön dolgozó magyar munkavállalók utalásai, valamint a külföldön befektető magyar cégek profitja.

 

A nyaralásunk súlypontja maradjon Magyarországon

 

„Ha nem teszünk semmit, be fogják hurcolni sőt, mi fogjuk behurcolni a vírust. Ezért a határokon egyszerű, egyértelmű, pontos szabályok kellenek, amiket betartanak a magyarok, a külföldiek és mindenki”

 

– mondta a járványhelyzettel kapcsolatban Orbán Viktor.

 

Ha nem figyelünk, ha nem tartjuk be a szabályokat, akkor könnyedén bajt okozhatunk magunknak és az országnak is – hívta fel a figyelmet.

 

„Senkit nem beszélek le a külföldi nyaralásról, hiszen muszáj látni a tengert, de mégis, azt mondom, több Balaton, kevesebb Adria, és legalább a nyaralásunk súlypontja maradjon Magyarországon”

 

– fogalmazott a miniszterelnök.

 

MTI/origo.hu/hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!