Nyitókép forrása: skynews.com

 

Németországban minden ötödik kórházban ápolt koronavírus beteg belehalt fertőzésbe, mutatta ki egy tanulmány, amit a kölni klinikák kutatóorvosai közöltek a Tha Lancet Respiratoriy Medicine nevű egészségügyi szaklapban.

 

A beteg kilátásait meghatározó legfontosabb tényezők a kor, a korábban kialakult betegségek voltak, illetve az, hogy lélegeztetőgépre szorult-e a COVID-19 miatt, vagy sem. A lélegeztetőgépre kapcsolt betegek halálozási rátája ugyanis a kór előrehaladottsága miatt az alapesetnek számító 16 százalék helyett 53 százalékra ugrott fel.

 

Az elhunytak 72 százaléka volt idősebb nyolcvan évesnél – akit közülük lélegeztetőgépre kapcsoltak, az nem élte túl a betegséget. Más szavakkal, ha a 80 év felettieknél a betegség oda fajul, hogy lélegeztetőgépre van szükség, már nem sok esély van a felépülésre.

 hirdetes_300x300  

 

A kórházban ápolt koronavírus-fertőzöttek átlagéletkora 72 év volt, a 18-59 évesek aránya betegek közül 29 százalék. A betegek 53 százaléka magas vérnyomásban szenvedett, 28 százaléka cukorbeteg volt, 27 százaléka szívritmuszavarokkal küzdött, 23 százalékuknál veseelégtelenség is fennállt, szívelégtelenségben szenvedett az ötödük, 14 százalék esetében krónikus tüdőbetegség állt fenn, hat százalékuk pedig túlsúllyal küzdött. Az egyes másodlagos betegségek között egyszerre több is előfordult.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!