Nyitókép: noviny.sk

 

Adam Vojtěch cseh egészségügyi miniszter csütörtökön bemutatta a koronavírus-tesztelésre kialakított új nemzeti stratégiát. Ennek alapján Csehországban naponta 25 ezer embert tesztelnének le koronavírusra. Jelenleg a cseh laboratóriumok 17 ezer teszt elvégzésére képesek – tájékoztatott a ČT24 hírportál.

 

Csehországban jelenleg 105 laboratórium végez teszteléseket az új típusú koronavírusra, és naponta mintegy 4 300 tesztet értékelnek ki.

 

 hirdetes_300x300  

Az új stratégia szerint az elvégzett tesztek számát a fő laboratóriumhálózatok segítségével szeretnék megnövelni, ahol nemcsak hét közben, de hétvégén is végzenének teszteket. A fő laboratóriumok naponta 15 ezer teszt elvégzésére lennének képesek, és a további intézmények bevonásával a napi 25 ezer tesztelést is el lehetne érni.

 

Az egészségügyi miniszter szerint minden kerületben legalább egy fő laboratóriumnak kellene lennie. Ott, ahol az egészségügyi tárcának nincs kapacitása a tesztelések elvégzésére, a kerületi kórházak is elvégezhetnék.

 

Csehországban jelenleg 4 290 koronavírus-fertőzött van, akik közül 120-an szorulnak kórházi kezelésre. Szerdán 278 pozitív esetet regisztráltak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!