Nyitókép: Koszticsák Szilárd/MTI

 

Aki külföldre utazik, a zöld jelzésű országokat válassza, nehogy bajt hozzon az itthoniakra – tanácsolta a miniszterelnök.

 

Ha tartjuk az eddigi életstílust, akkor nem lesz baj

 

 hirdetes_400x285  

Az operatív törzs továbbra is ülésezik. Minden kedden tesznek javaslatot a kormánynak, amiről az szerdán dönt, és péntekenként teszi közzé a hatályos rendeleteket – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

 

Hozzátette, a környező országokban romlik a helyzet. A magyar védekezés bevált, ha tartjuk az eddigi életstílust, akkor nem lesz baj. Aki külföldre utazik, a zöld országokat válassza, mert bajt hozhat az itthoniakra – tanácsolta.

 

Ma Magyarországon minden van, amire szükség van egy járványveszély alatt. A magyar egészségügyi rendszerről kiderült, hogy Európában szinte a legjobban teljesített – emelte ki. Azt is elmondta, az egészségügyi ipar is fejlett az országban, most már a lélegeztetőgépeket, maszkokat az országban gyártják le, annyit amennyire szükség van.

 

A gazdasági előrelépésekért kanyarban kell előzni

 

Ugyan megtört a lendület a foglalkoztatásban a járvány idején, de nem olyan mértékben mint más országban. Nagy vállalás volt a kormány részéről, hogy annyi munkahelyet fogunk teremteni, mint amennyit a járvány tönkre tett. Ilyen vállalást egyetlen Európai ország sem tett – mondta.

 

Matolcsi Györggyel folyamatosan tárgyalnak az Európai gazdaság helyzetéről, aki azt tanácsolta a kormányfőnek, hogy ne érje be a sikeres gazdaságok másolásával, találjon ki speciális intézkedéseket. Ahogy fogalmazott: a kanyarban kell előzni.

 

Így a magyar védekezés specifikuma, hogy nagy beruházásokat tett a kormány, ennek következtében több vállalat sem vállt meg alkalmazottaitól, hanem vállalta, hogy újít, beruház.

 

A kommunizmus okozta hátrányt le tudjuk dolgozni

 

Bár a magyar nyelv úgy rögzítette, az uniótól pénzt kapunk. De ez nem igaz. Az uniós forrásokra úgy kell gondolni, hogy vállaljuk, hogy negyven évnyi kommunizmus után, a nyugati vállalatok beruházhatnak hozzánk, itt elkölthetik pénzüket, hogy a kommunizmus okozta hátrányt le tudjuk dolgozni.

 

Ezzel mindkét fél jól jár, hiszen a nyugatiak által létrehozott beruházásokat élvezhetik a magyarok is, a beruházásokat a magyarok építik meg, valósítsák meg, tehát munkát teremtenek ezzel is. A nyugati vállalatok számára meg a profit az profit.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.