Nyitókép: businesspostbd.com

 

Az Európai Bizottság pénteken bejelentette, hogy 300 millió adag koronavírus elleni vakcinát kötött le a Sanofi francia gyógyszergyártónál a tagállamok részére.

 

A megállapodás szerint az oltóanyagot az Európai Bizottság előre „lefoglalta”, ezzel lehetővé téve, hogy a 27 tagállam – miután a klinikai tesztek bizonyítják, hogy a vakcina biztonságos és hatékony a koronavírus ellen – vásároljon belőle a 300 millió adagos keret erejéig.

 

 hirdetes_810x300  

A brüsszeli testület hozzátette, hogy több más gyógyszergyártóval is „előrehaladott tárgyalások” folynak hasonló megállapodásról.

 

A brüsszeli testület a tesztek költségének jelentős részét előre kifizetné azzal a megkötéssel, hogy a gyártó biztosítja a megfelelő mennyiséget, amint az oltóanyag rendelkezésre áll.

 

A projektet az EU vészhelyzeti, 2,4 milliárd eurós költségvetéséből finanszíroznák, és az a célja, hogy megelőzze a tagállamok közötti versenyfutást, továbbá a védőoltás nagyobb valószínűséggel jusson el mindenkihez a megfelelő mennyiségben és áron Európában.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!