Nyitókép forrása: politico.eu

 

A hétvégi, járványügyi korlátozó intézkedések elleni, Berlinben zajló tüntetéseken a rendőrség több mint 130 embert állított elő és tartóztatott le. A demonstrálók és az egyenruhások közti összecsapásokban 45 rohamrendőr sérült meg, hárman közülük kórházba kerültek.

 

A rendőrség különböző törvénysértő magatartás miatt összesen 133 embert tartóztatott le. A bűncselekmények skálája elég széles volt: garázdaságtól az alkotmányellenes szimbólumok viseléséig sokféle törvénysértést követtek el az őrizetbe vett tüntetők.

 

A tüntetés szervezőinek nem sikerült garantálniuk a megmozdulás biztonságát, csak kevés résztvevő viselt maszkot és tartotta be az előírt személyes távolságot, ami miatt a rendőrség feloszlatta a tömeget. Egyes csoportok azonban ellenálltak. Mikor letartóztatással fenyegették meg őket, csak még nagyobb felháborodás lett úrrá. A hatóságok a szervezők némelyikét szintén előállították.

 hirdetes_810x300  

 

A szervezők szerint a megmozduláson 1,3 millió ember vett részt, a rendőrség azonban 17 ezer résztvevőről adott ki közleményt. A tüntetők „szabadságot” követeltek és a koronavírus-járványt pedig a történelem „legnagyobb összeesküvés-elméletének” kiáltották ki.

 

A tüntetés helyszínére a hatóságok 1100 rendőrt vezényeltek ki.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!