Virág
  • HUF: 361.00
  • USD: 1.19
  • 1 °C
  • 6 °C
Külügyek

Ukrajna vörös zónába sorolta Szlovákiát és Magyarországot is

Változtatott az ukrán kormányzat az európai gyakorlathoz igazodva a külföldi országok vörös, illetve zöld besorolásán.

Nyitókép: Anastasia Vlasova/hromadske

 

Változtatott az ukrán kormányzat az európai gyakorlathoz igazodva a külföldi országok vörös, illetve zöld besorolásán. Augusztus 1-jétől Magyarországot és Szlovákiát a vörös zónába sorolta át.

 

Zöld zónába ezentúl azokat az országokat listázzák, ahol az elmúlt két hét alatt nem haladta meg az adott országban a 30 százalékot a betegek számának növekedése, illetve a százezer lakosra eső betegek száma az ukrajnaiét. Az adatokat hetente fogják felülvizsgálni.

 

A vörös zóna országai

 

A vörös zóna országait az határozza meg, hogy több mint 55 aktív eset fordul elő 100 ezer lakosra számolva. Azok az utazók, akik innen érkeznek Ukrajnába, továbbra is beléphetnek az országba, de 14 napos karantént kell tartaniuk vagy PCR-tesztet kell elvégezniük egy hivatalosan elismert laboratóriumban. A vörös zónába sorolt országok listája itt olvasható.

 

A zöld zóna országai

 

A zöld zóna országait az alapján határozták meg, hogy ott 100 ezer lakosra nézve kevesebb mint 40 aktív eset fordul elő. Azoknak a turistáknak, akik innen utaznak Ukrajnába, nem kell karanténba vonulniuk. A zöld zónába sorolt országok listája itt olvasható.

 

Nem lassul a járvány terjedése Ukrajnában

 

Továbbra sem lassul a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában. Vasárnapra ismét több mint 1 100 új beteget regisztráltak, az azonosított fertőzöttek száma meghaladta a 72 ezret – ez derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatokból.

 

A koronavírus fertőzés következtében elhunyt áldozatok száma több mint 1 700. Az aktív betegek száma elérte a 30 900-at. Az országban már öt egymást követő napon jegyeztek fel ezer fölötti új megbetegedést.

 

Új karanténrendszer Ukrajnában

 

Augusztus 1-jétől új karanténrendszer lépett életbe az országban, mostantól a meghatározott kritériumok, vagyis az aktív betegek, az elvégzett tesztek száma, a fertőzés terjedésének üteme és a kórházi ágyak leterheltsége alapján zöld, sárga, narancs és vörös zónába sorolják a térségeket, illetve a nagyobb városokat.

 

A legsúlyosabb helyzetű, vörös zónába került a nyugati országrészben található Luck, Ternopil, valamint a romániai határnál lévő Csernyivci megye egy járása. Kárpátalja megye egyelőre sárga zónában van, Lviv és térsége narancsban, a főváros, Kijev viszont még zöld zónában a szombaton nyilvánosságra hozott térkép szerint.

 

euronews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket