Nyitókép: Twitter

 

Rastislav Maďar cseh járványügyi szakértő Twitter-bejegyzésében nevezte a horvátországi Pag szigetén megrendezésre kerülő esti mulatságokat a koronavírus-fertőzés forrásának. Az epidemiológus szerint az esti mulatságokon júliusban csehek is részt vettek, akik aztán fertőzötten tértek vissza Csehországba. Maďar eközben úgy írta ki a Twitterre a bejegyzését, hogy ő maga is Horvátországban kirándult.

 

„A horvátországi Pag szigetén található Zrče strand olyan táncos partyk és mega bulik színhelye, ahol Európa különböző országaiból hatalmas embertömegek vesznek részt. Júliusban már voltak itt csehek, akik miatt most az ország különböző részein regisztráltunk fertőzötteket”

 

– írta Maďar a Twitteren, aki a csehországi egészségügyi minisztériumban a járványügyi csapatot koordinálja.

  hirdetes_300x300   

 

„Úgy látszik az eszetlen szórakozás és partyzás a járvány idején is elengedhetetlen”

 

– tette hozzá Horvátországban írt kritikájához.

 

A kommentelők álszentséggel vádolták meg a Horvátországban üdülő epidemiológust, amit Maďar azzal magyarázott meg, hogy járványügyi szempontból a horvátországi kirándulás ideális is lehet, ugyanis nem a kirándulás helyszíne a fontos, hanem a kirándulás módja.

 

„Egész idő alatt azt hangsúlyozom, hogy saját autóval egy magán apartmanba menjünk, ahol nincsenek idegenek. Ez sokkal biztonságosabb, mint egy tömegrendezvény Csehországban”

 

– írta a Twitteren.

 

A horvát média szerint a Zrče strand jelenleg kong az ürességtől, a klubok pedig betartják a szigorú biztonsági előírásokat.

 

Maďar szerint a cseh higiénikusok jelenleg hat olyan koronavírusos pácienst tartanak számon, akik Pag szigetén kirándultak, az viszont egyáltalán nem biztos, hogy ott is fertőződtek meg.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!