Nyitókép: MTI

 

A miniszterelnök azt kéri a polgároktól, hogy ők is segítsék a védekezést, viseljenek maszkot azokon a helyeken, ahol ez a szabály. „A közjózanságnak van jelentősége, fontos, hogy aki beteg, ne menjen emberek közé” – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, ahol azt is kifejtette: melyik három számot tartja a legfontosabbnak.

 

Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében azt kérte, hogy betegen – köhögve, vagy lázasan – senki ne menjen emberek közé.

 

Kiemelte, a pápai és mezőkövesdi tömeges fertőzések is úgy történtek, hogy köhögő és lázas emberek olyan helyre mentek, ahol sokan voltak.

 hirdetes_300x300  

 

A kormányfő pénteken, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, hogy önkéntes részvétel nélkül semmilyen védekezés nem lehet sikeres.

 

Orbán Viktor aláhúzta: az operatív törzs folyamatosan dolgozik, emellett lassan látható lesz az a tudományos-fantasztikus filmekre emlékeztető szerelést viselő speciális egység is, amely a gócpontok kialakulásakor végez majd elkülönítést.

 

Egy ország védekezésének minőségét alapvetően nem a kormány tevékenysége, hanem az ország intelligenciaszintje határozza meg – tette hozzá.

 

Kijelentette, az augusztus 20-i tűzijáték is megtartható lett volna, de a kormány felelősségteljes döntéssel eltörölte az eseményt.

 

A külföldi utazások esetében a környező országokat, és azok közül is a biztonságosokat ajánlja a miniszterelnök. Szlovákia, Ausztria, Szlovénia és Horvátország biztonságos úticél; a másik három szomszédunk sajnos nem az – tette hozzá.

 

A legfontosabb három szám

 

A második hullámról azt gondolja, felkészültebb lesz mindenki. Szerinte az, hogy a vakcinát versenyben fejlesztik, egyrészről hajtja az eredményeket, de ha sikerül előállítani, vitatni is fogják az eredményt.

 

„Közel ötmillió vakcinát rendeltünk, tehát ha lesz vakcina, Magyarországon is lesz”

 

– mondta.

 

A Röszkénél történt migránstámadásról a kormányfő kifejtette: nem minden migráns koronavírus-fertőzött, csak néhányuk, de a probléma az, hogy nem lehet tudni, melyikük.

 

Ezért kell minden migránsra potenciális fertőzőként tekinteni

 

– fogalmazott a miniszterelnök.

 

hirado.hu/MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!