Nyitókép forrása: epochtimes.com

 

A csehországi Bohumínban történt lakástűz a cseh sajtóbnan megjelent információk szerint személyes bosszú lehetett. A Mladá fronta DNES vasárnap azt közölte, a feltételezett elkövető azért gyújtott tüzet a 11. emeleti lakásban, hogy bosszút álljon egykori partnerén, aki elhagyta őt.

 

A lakástűzben hatan a lángokban vesztették életüket, öten pedig azért, mert kiugrottak az ablakon – nem élték túl a zuhanást.

 

Az MF DNES közlése szerint szombaton délután a 11. emeleti lakásban családi összejövetelre került sor, 11-en gyűltek össze. Nagyjából 17:30 körül megjelent a feltételezett elkövető egy üveg benzinnel a kezében. Gyalog ment fel az emeletre, majd benzinnel locsolta be a lakás bejárati ajtaját (a Právo napilap közlése szerint a benti helyiséget is), meggyújtotta, majd távozott.

 hirdetes_400x285  

 

Az elkövető az őt elhagyó korábbi partnerén akarhatott bosszút állni, aki fiához költözött. Egyes tanúk szerint a férfinek korábban volt egy másik incidense is: fegyverrel fenyegetőzött a közeli tónál.

 

A tragédiában 11-en vesztették életüket, köztük három gyerek. További tíz fő megsérült, kettő állapota válságos. A rendőrség egy személyt vesz őrizetbe az üggyel kapcsolatban, jelenleg őt is kórházban ápolják.

 

Szörnyű tűzeset Csehországban: kigyulladt egy panelház, az emberek az ablakokból ugráltak ki

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!