Nyitókép: denik.cz

 

Az ügyész kérvényezte, a bíróság pedig jóváhagyta annak a férfinak a vizsgálati fogságba helyezését, aki csehországi Bohumínban feltételezhetően személyes bosszú miatt tüzet gyújtott egy 11. emeleti lakásban. A lakástűzben hatan a lángokban vesztették életüket, öten pedig nem élték túl a zuhanást, miután az ablakon keresztül próbáltak meg menekülni. A 11 áldozat közül három gyerekek voltak.

 

Az 54 éves férfit golyóálló mellényben kísérték be a rendőrök a bíróságra. A vizsgálati fogságba való helyezés mellett szólt az, hogy az elkövető megpróbálhatott volna elmenekülni, vagy – mint a rendőröknek mondta – öngyilkosságot elkövetni.

 

Korábbi sajtóbeszámolók szerint szombaton délután a 11. emeleti lakásban családi összejövetelre került sor, 11-en gyűltek össze. Nagyjából 17:30 körül megjelent a feltételezett elkövető egy üveg benzinnel a kezében. Gyalog ment fel az emeletre, majd benzinnel locsolta be a lakás bejárati ajtaját (a Právo napilap közlése szerint a benti helyiséget is), meggyújtotta, majd távozott. Az elkövető az őt elhagyó korábbi partnerén akarhatott bosszút állni, aki fiához költözött.

 hirdetes_300x300  

 

Az ügyben eljáró ügyész közlése szerint a gyújtogató felesége (aki elhagyta őt), és a nő fia is az áldozatok között vannak.

 

A lakóház a tűz után csak részlegesen lakható, néhány lakó elutasította, hogy visszatérjen. Az épületet átmenetileg lekapcsolták a gázhálózatról, az áram sem működik.

 

 

novinky.cz, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!