Nyitókép: Reuters

 

Kína 36 európai ország polgárai számára enyhít az országba való belépésre vonatkozó korlátozásokon. Ezt a lépést néhány hónappal azután hozta meg, hogy a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása miatt lezárta a határait és leállította a repülőjáratokat.

 

A márciusban bevezetett intézkedések értelmében szinte minden külföldi állampolgárnak tilos volt a belépés Kínába. Még azoknak is, akiknek munka- vagy tartózkodási engedélyük volt Kínába, vagy a családtagjuk az országban tartózkodott.

 

 hirdetes_810x300  

Kína ezen a héten bejelentette, hogy az európaiak számár enyhít néhány hatósági követelményen. Az új előírás 36 európai ország – például Franciaország, Németország és Nagy-Britannia – állampolgárainak engedélyezi, hogy meghívólevél nélkül kérvényezhessék a kínai vízumot abban az esetben, ha érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkeznek.

 

Mindenkinek, aki visszatér Kínába, újra igényelnie kell a vízumot, ugyanis Peking a koronavírus-járvány előtt kiadott vízumokat érvénytelenítette.

 

A kínai külügyminisztérium kijelentette, hogy azok az európai útlevéllel rendelkező polgárok, akik teljesítik a feltételeket, ingyenesen kérvényezhetik a kínai vízumot. A Kínába érkező külföldieknek továbbra is koronavírus-teszten és 14 napos karanténon kell átesniük.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!