Nyitókép: The Cameroon Today

 

Csehországban szeptember 1-jétől a tömegközlekedésen, az üzletekben és az iskolai helyiségekben – az osztályt kivéve – kötelező lesz a szájmaszk viselése – tájékoztatott a ČT24.

 

Adam Vojtěch egészségügyi miniszter szerint az óvintézkedés bevezetésére azért van szükség, mert az új tanév megkezdésével sok gyerek és a diák fog mozogni a közterületeken.

 

 hirdetes_400x285  

A szájmaszk viselete a hivatalokban, a postán és a belső helyiségekben megrendezésre kerülő tömegrendezvényeken is kötelező lesz. A tömegrendezvényeken a résztvevők létszáma továbbra is 500 főben lesz meghatározva.

 

A fertőzöttekre 14 helyett 10 napos karantén vár

 

A változások a kötelező karantén hosszát is érintik, amit a csehek augusztus 24-től az eredeti 14 nap helyett 10-ben határoztak meg.

 

Roman Prymula egészségügyi kormánybiztos tájékoztatása szerint a koronavírus tüneteit produkáló személyeknek már nem fog kelleniük a negatív teszt eredményére várniuk. A kötelező 10 napos karanténba az utolsó pozitív tesztjük után kerülnek, és további teszt abszolválására már nem lesz szükségük.

 

Prymula szerint 10 nap karantén után kevés az esélye a fertőzés átadására, ugyanis a kiválasztódott vírus már nem tud replikálódni. Ezt a feltételezést bizonyítják az amerikai adatok is, ami a csehek szerint elegendő bizonyíték ahhoz, hogy enyhítsenek karanténintézkedéseiken.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!