Nyitókép: Hollik István, forrás: hvg.hu

 

Csütörtökön több fideszes politikus is jelezte közösségi oldalán, hogy házi karanténból dolgozik, miután olyan személlyel találkoztak, akiről kiderült, hogy megfertőződött a koronavírussal.

 

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója néhány órája posztolta a Facebook-on, hogy őt is utolérte a vírus:

 

„Hétfőn és kedden rosszul éreztem magam, ezért a következő napok találkozóira és elsősorban a Tranzit Közéleti Évadnyitóra figyelemmel azt tartottam felelős magatartásnak, ha teszteltetem magam. Ez sajnos pozitív lett, így elővigyázatosságból minden programot lemondtunk, én azonnal karanténba vonultam.”

 

Hollik elmondása szerint szombaton vett részt egy magánrendezvényen, ennek megfelelően a hatóságoknak leadta azon személyek listáját, akikkel érintkezett akkor és azóta.

 hirdetes_400x285  

 

„Ez érinti több kormánypárti politikustársamat is.”

 

írta Hollik, aki mint fogalmazott, nyáron nem járt külföldön és minden szabályt betartott.

 

„Ebből is látszik, hogy a vírus itt van és fokozott figyelmet kíván mindenkitől. Vigyázzunk egymásra! Én a karantén szabályait betartva természetesen dolgozom tovább!”

 

 

Az említett magánrendezvényen a Miniszterelnöki Kabinetiroda több vezetője és munkatársa is találkozott a Fidesz kommunikációs igazgatójával. Kovács Zoltán és Dömötör Csaba államtitkárok, valamint Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője otthoni karanténban tartózkodnak, a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely és a tárca parlamenti és stratégiai államtitkára, Orbán Balázs szerda óta szintén hatósági karanténban vannak. A Miniszterelnökség közleménye szerint Gulyás és Orbán esetében is negatív volt a szerdai koronavírus-teszt.

 

A hatósági karantén megszüntetése, a pénteki kormányülésen való részvétel és az azt követő kormányinfó megtartása csak a pénteki második koronavírus-teszt negatív eredménye után lehetséges

 

fogalmaztak a közleményben.

 

Varga Judit igazságügyi miniszter szintén a közösségi hálón számolt be arról, hogy hétfőn kapcsolatba került egy pozitívan tesztelt személlyel.

 

„Emiatt a mai naptól házi karanténban folytatom a munkámat. Fertőzésre utaló jeleket magamon nem tapasztalok. A ma reggel elvégzett első laboratóriumi tesztem eredménye negatív.”

 

írta a miniszterasszony.

 

 

Havasi Bertalan, Orbán Viktor miniszterelnök szóvivője a sajtó érdeklődésére elmondta, hogy a kormányfő nem vett részt azon a magánrendezvényen, amelyen politikustársai ki voltak téve a fertőzésnek.

 

„A miniszterelnök nem érintett az ügyben”

 

fogalmazott Havasi.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!