Nyitókép: magyarhirlap.hu

 

Tanévkezdés alkalmából levelet intézett a Kárpát-medence magyar oktatási intézményeinek diákjaihoz és tanáraihoz Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

 

A levélben az államtitkár úgy fogalmaz: az idei év a kialakult járványhelyzet miatt eltért az eddigi tanévektől, hiszen egy hosszú, megpróbáltatásokkal teli időszak után a pedagógusok, a diákok és a szülők most szeptemberben találkozhatnak újra az iskola falain belül.

 

 hirdetes_810x300  

Kiemeli: a nemzet olyan, mint a család, amelyet a tagjai tartanak össze, majd hozzáteszi: közös érdemünk, hogy ezt a családot a járványhelyzetben sem hagytuk széthullani.

 

„Nincs olyan települése, közössége nemzetünknek, amelyhez az elmúlt tíz évben valamilyen módon az anyaország ne jutott volna el”

 

– emeli ki.

 

Felidézi: „2020. augusztus 20-án avattuk fel a budapesti Kossuth téren az Összetartozás Emlékhelyét, amely falán valamennnyiünk településneve őrzi, hogy mi magyarok vagyunk, összetartozunk, a minket összekötő szálak elszakíthatatlanok.”

 

Levele zárásaként az államtitkár arra kéri a külhoni magyar pedagógusokat, szülőket és diákokat, hogy legyenek segítői és támaszai egymásnak a jelenlegi nehéz időszakban, majd jó egészséget és kitartó munkát kíván mindnyájuk számára a 2020–2021-es tanévre.

 

Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.