Nyitókép: portfolio.hu

 

Frissítve: 18.08 A külföldről hazatérő magyar állampolgároknak kötelező a 14 nap karantén, vagy a két negatív koronavírus-teszt – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken.

 

Magyarországon visszatérnek az első hullám korábbi szabályaihoz, szeptember elsejétől külföldi állampolgár nem léphet Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgárokra 14 nap karantén vár, ez két negatív koronavírus-teszttel lesz kiváltható. Azaz a második negatív teszt-eredmény után elhagyhatják a karantént.

 

 hirdetes_300x300  

Csak magyarországi tesztelést fogadnak el, azaz a külföldről hazatérő magyaroknak felesleges külföldön teszteltetni magukat, mondta a miniszter az Euronews kérdésére.

Külföldiek csak indokolt esetben léphetnek be Magyarország területére, példaként Gulyás említette azt, ha valakinek magyar házastársa van. Magyarország zöld, minden más vörös – fogalmazott a színkódokról Gulyás.

 

Kivételt képeznek a katonai konvojok, a kapcsolt vállalkozások közötti üzleti célú utazások, diplomáciai utak, valamint a határ 30 kilométeres sávjában mozgók (kivéve Ukrajnával).

 

A további kivételekről a szombati operatív törzs ülésén is tárgyalnak majd, Orbán Viktor személyes részvételével.

 

A pénteken bejelentett intézkedések legalább egy hónapig lesznek érvényben.

 

euronews.com/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.