Nyitókép: Marco Cantile/Getty

 

A Rómától északra fekvő Sutri városának polgármestere megtiltotta a polgároknak a maszkviselést és egyéb más, az arcot eltakaró védőeszköz felhelyezését.

 

Vittorio Sgarbi polgármester egy 1977-es rendelkezésre hivatkozik, amit Olaszország a terrorizmus elleni harc keretén belül fogadott el. A rendelet szerint senki sem járhat az utcán befedett arccal, ugyanis a fej ezen részének felismerhetőnek kell lennie.

 

 hirdetes_300x300  

 „Csak a tolvajok és a terroristák viselnek maszkot“

 

– jelentette ki Sgarbi, aki a hatezer lakost számláló Sutri városának polgármestereként a koronavírus megakadályozása céljából hozott óvintézkedések egyik legnagyobb kritikusa.

 

Annak ellenére, hogy Olaszországban ismét növekedésnek indult a fertőzöttek száma, az emberek körében nő az ellenállás a maszkviseléssel kapcsolatban.

 

A dél-olaszországi Benevento városának polgármestere például 400 eurós bírságot rótt ki Matteo Salvinire, aki egy választás előtti gyűlés során nem viselt szájmaszkot. Olaszországban az üzletekben, az autóbuszokban, a vonatokban, színházakban és múzeumokban is kötelező a maszkviselés.

 

HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.