Nyitókép: oroszhirek.hu

 

Oroszország kiutasította a moszkvai szlovák nagykövetség három diplomatáját. Az orosz fél ezzel kívánt reagálni arra, hogy Szlovákia nemrég kiutasított három orosz diplomatát kémkedéssel gyanúsítva. Akkor az oroszok hasonló súlyú választ ígértek, amit most meg is adtak.

 

Az orosz külügyminisztérium augusztus 31-én behívatta a szlovák nagykövetet, akinek jelezte „határozott tiltakozását a szlovákiai orosz nagykövetség három diplomata munkatársának indokolatlan kiutasítása miatt”.

 

„Pozsony ellenséges lépésére, amely ellentétes a kapcsolatok konstruktív fejlesztésének hagyományos szellemiségével” az orosz fél a reciprocitás elve szerint válaszolt három szlovák diplomata kiutasításával.

 

 hirdetes_810x300  

A hivatalos indoklás szerint a szlovákiai orosz követség alkalmazottait júniusban kémkedéssel vádolták meg. Az orosz titkosszolgálat visszaélt a szlovák vízumokkal egy berlini támadás során. Ezen információk alapján Pozsony augusztusban jelentette be három orosz diplomata kiutasítását. Oroszország tagadja a vádakat.

 

Szlovákia nem “banánköztársaság” – Matovič reagált a kiutasított orosz diplomatákra

Körkép.sk, teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!