Nyitókép: sproutwired.com

 

Szlovéniában és Horvátországban is megugrott kedden az újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek száma, utóbbi országban ismét meghaladta a háromszázat – derült ki a válságstábok szerdai jelentéséből.

 

Krunoslav Capak, a horvát közegészségügyi intézet igazgatója a sajtónak úgy nyilatkozott: nincsenek új járványgócok, a vírus továbbadásáról van szó, sok az olyan aktív fertőzött, aki többekkel is érintkezett még mielőtt hatósági karanténba került volna.

 

 hirdetes_810x300  

Mindazonáltal hozzátette: az intézet által használt reprodukciós ráta szerint jelentősen csökkeni fog a fertőzöttek száma, várhatóan már szeptember végén, október elején.

 

Horvátországban a válságstáb jelentése szerint az elmúlt 24 órában 311-el nőtt az azonosított koronavírusos fertőzöttek száma, és elérte a 10 725-öt.

 

Szerdán szigorítások mellett megkezdte őszi ülésszakát a horvát parlament. Gordan Jandrokovic házelnök elmondta: a parlamenti elnökség egyhangú döntése értelmében, járványügyi óvintézkedésként mindössze 41 képviselő lehet majd jelen a 151 fős parlamentben. Kötelező a szájmaszk viselése, ellenkező esetben azt a képviselőt, aki nem hajlandó maszkot hordani, eltávolítják az ülésteremből.

 

Bevezették ugyanakkor az elektronikus szavazást, így azok a képviselők is szavazhatnak, akik távol vannak vagy karanténba kényszerültek. Eddig egy honatyáról derült ki, hogy koronavírussal fertőzött.

 

MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!