Nyitókép: Darko Vojinovic/Associated Pres

 

Silvio Berlusconi egykori olasz kormányfő és médiamágnás kétoldalú tüdőgyulladással fekszik a milánói kórházban. A 83 éves Berlusconit ezen a héten már másodszor tesztelték pozitívan koronavírusra – tájékoztatott az APA ügynökség a Forza Italia pártra hivatkozva.

 

Berlusconi személyi orvosa döntött arról, hogy a politikust a Szent Rafael Kórházba szállítsák. Miután Berlusconi átesett a számítógépes tomográfiai vizsgálaton, oxigénmaszkot helyeztek rá. A 83 éves egykori kormányfőnek nincs láza, az éjszaka folyamán pedig stabilizálták az állapotát.

 

 hirdetes_810x300  

A Sky TG24 televízióállomás szerint Berlusconi ugyan nincs az intenzív osztályon, de légzési nehézségekkel küzd.

 

Berlusconi eleinte nem produkálta a koronavírus tüneteit, de később két tesztje is pozitív lett. Először augusztus 25-én tesztelték koronavírusra, amikor szardíniai kirándulásáról tért haza, de ekkor még negatív lett a teszt eredménye.

 

A következő tesztet azután végezték el rajta, miután kiderült, hogy néhányan azok közül, akikkel Szardínián tartózkodott, koronavírusosak lettek. Az olasz média szerint Berlusconit valamelyik gyermeke fertőzhette meg, hiszen velük volt Szardínián, és később mindkettejüket pozitívan tesztelték.

 

Berlusconin kívül a partnere, a 30 éves Marta Fascina is elkapta a koronavírust.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!