Nyitóképen: Denk Viktória és Jenei Gábor

 

Vidám hangulatú operett-műsorral zárult Komáromban a Lehár Nyár 2020 rendezvénysorozat, mely a könnyedebb zenei műfajok kedvelőinek nyújtott kellemes szórakozást. Az eseménysor évek óta a Komáromi Nyár szerves részét képezi, ami a kulturális és társadalmi élet legkülönfélébb területeinek programjait foglalja magába.

 

A nyolcadik alkalommal megrendezett műsoros est a város nagy szülötte, Lehár Ferenc emlékét örökíti, aki  Komáromban látta meg a napvilágot, 1870-ben. A világhírű operett-szerző tiszteletére minden év tavaszán megrendezik a Lehár Napokat is, ami ugyan idén a sajnálatos vírushelyzet miatt elmaradt, de a Lehár Nyár programja sokak örömére már szabad utat kapott.

 

A rendezvénysorozat július elejétől augusztus végéig minden vasárnap este zenés szórakoztató műsorral, koncertekkel színesítette a belváros hangulatát. E program évekkel ezelőtti megálmodója és állandó főszervezője Klemen Terézia, a Lehár Ferenc Polgári Társulás elnöke.

  hirdetes_300x300   

 

Klemen Terézia, a Lehár Ferenc PT elnöke

 

A záróest műsorára augusztus 30-án került sor, mely az éppen borúsra fordult időjárásnak „köszönhetően” nem a város főterén, hanem a Tiszti Pavilon csodálatosan szép dísztermében került megrendezésre. A sztárvendégek ezennel Denk Viktória és Jenei Gábor voltak. Denk Viktória énekesi pályáját Budapesten a Nemzeti Színházban kezdte, de közreműködött már több vidéki színház opera és operett előadásaiban. Emellett pedig a Magyar Színiakadémia hangképző tanára.

Színpadi partnere, Jenei Gábor tanulmányait a Shakespeare Színművészeti Akadémia musical-operett szakán végezte. Évek óta játszik musicalekben, de több operett főszerepében is láthatta a műfaj iránt érdeklődő közönség.

 

Denk Viktória

 

A művészpáros komáromi vendégszereplésén főként Kálmán Imre, Eisemann Mihály, valamint Lehár Ferenc leghíresebb operettjeiből adott elő részleteket, amit a közönség nagy-nagy szeretettel fogadott. A táncoslábú, temperamentumos és kiváló énekhanggal megáldott pár a nagyérdeműt is bekapcsolta az előadásba. Így össznépi hangzásban vidáman zengett a Tiszti Pavilon díszterme Kálmán Imre legismertebb operettjének, a Csárdáskirálynőnek dalaitól:

 

Hajmási Péter, Hajmási Pál,
A barométer esőre áll,
Ne búsulj rózsám, mert az egy garast sem ér!
Ne búsulj, lesz még szőlő, lesz még lágy kenyér…

 

Persze ugyanez vonatkozik több közismert dalra is, mint például Eisemann Mihály „Zsákbamacska” című operettjének népszerű nótájára:

 

János legyen fenn a János hegyen, estére oda várom…

 

Nem maradhattak ki a rendezvénysorozatnak nevet adó Lehár Ferenc leghíresebb operettjei sem, nagy sikert aratott például a Mosoly országából a Vágyom egy nő után című dal, vagy a Cigányszerelemből a Messze a nagy erdő.

 

 

Különös temperamentummal kerültek színre Kálmán Imre talán legkedveltebb operettjének, a Marica grófnő részletei. A Ringó vállú csengeri violám kisangyalom-ra a hangulat a csúcspontjára fokozódott, és zengett a terem a nagyszámú közönség vastapsától, ami természetesen az előadók magas művészetét, tehetségét dicsérte.

 

Elmondhatjuk, hogy a Lehár Nyár üde színfolttal gazdagította a Komáromi Nyár rendezvénysorozatot, mely sokak számára kellemes kikapcsolódást jelentett. A záróest vidám hangulata minden bizonnyal maradandó élményt jelent valamennyi résztvevőnek.

 

Buday Mária

Képek: Klemen Terézia közösségi oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.