Nyitókép forrása: ft.com

 

Május óta nem volt ilyen sok új koronavírus-fertőzött Nagy-Britanniában, mint vasárnap. Az elmúlt 24 órában 2988 új esetet vettek nyilvántartásba a brit hatóságok.

 

A Reuters közlése szerint szombaton 1813-mal nőtt a fertőzöttek száma, így a közel 3000 fős növekedés rendkívül soknak számít, bár részben lehet a tesztelések számának emelkedésével magyarázni.

 

Matt Hancock brit egészségügyi miniszter vasárnap aggodalmának adott hangot a napi új esetszámok növekedése miatt. Jelezte, hogy a legtöbb új eset a fiatalokat érinti, amivel azonban nő a veszélyeztetett korcsoportok érintettsége is.

 hirdetes_300x300  

 

Hackock ezért felszólított minden brit állampolgárt, hogy tartsanak fizikai távolságot egymástól és tartsák be a hatóságok által elrendelt járványügyi intézkedéseket.

 

Az Egyesült Királyságban a halálesetek és a kórházban ápolt fertőzöttek száma egyelőre csak mérsékelten növekszik. Az elmúlt napon kettővel nőtt a halálos áldozatok száma.

 

Nagy-Britannia egyik azon európai országoknak, amelyeket különösen súlyosan érintett a koronavírus első hulláma. A járvány kitörése óta 347 152 fertőzöttet vettek nyilvántartásba és 41 551 emberéletet követelt a COVID-19.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!