Nyitókép: Michal Čížek/AFP/Getty Images

 

A cseh fővárosban, Prágában szeptember 9-től, azaz szerdától új higiéniai óvintézkedések lépnek érvénybe a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

 

A fertőzöttek számának növekedését illetően az országon belül Prágában a legrosszabb a helyzet, ezért a higiénikusok úgy vélik, hogy lassan képtelenség lesz felkutatni a fertőzöttekkel kapcsolatba kerülő személyeket.

 

 hirdetes_400x285  

Szeptember 9-től éjfél és reggel 06.00 óra között zárva lesznek az éttermek, a bárok és az étkezési szolgáltatást nyújtó egységek. A rendelkezés nem vonatkozik azokra a gyorsbüfékre, ahol ablakon keresztül adják ki az elvihető ételt.

 

A maszkviselés kötelező lesz azokban a belső helyiségekben, ahol termékeladás folyik, ezenkívül azokban a helyiségekben is, amelyek az adott bolthoz funkcionálisan hozzátartoznak (pl. folyósok a bevásárlóközpontokban). A szájmaszk továbbra is kötelező lesz a metróban, az állomások épületeiben és a prágai reptéren.

 

Szeptember 14-től az iskolák közös belső helyiségeiben (pl. a folyosókon) is kötelezővé teszik a maszkviselést. Kivételt képeznek az óvodák, továbbá az osztályok, tantermek, tornatermek és kabinetek.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!