Nyitókép: CHRISTIAN BRUNA/EPA-EFE/Shutterstock

 

A koronavírus-fertőzöttek számának növekedése ellenére az osztrák főváros, Bécs továbbra is a COVID-szemafor sárga besorolásában marad, holott a harmadik, narancssárga fázisba való besorolás fenyegette.

 

A vírus terjedésére figyelmeztető szemafor-rendszernek négy fokozata van. A zöld szín a fertőzés alacsony fokát jelöli, a sárga a közepeset, a narancssárga a magasat, míg a piros a nagyon magasat.

 

  hirdetes_300x300   

Péntektől sárga zónába kerül két tiroli város, Innsbruck és Schwaz, illetve két alsó-ausztriai járás is, Korneuburg és Wiener Neustadt. Továbbra is sárga zónában marad Graz és a tiroli Kufstein járás.

 

A sárga zónából visszakerül a zöldbe a felső-ausztriai tartományban fekvő Linz. A helyi mecset miatt korábban gócpontnak számító Freistadt járás szintén ajánlatot kapott a zöld zónába való visszasorolásra.

 

A szemafor-rendszert ellenőrző bizottság ajánlása szerint a nyilvános rendezvényekre a sárga zóna szabályai vonatkoznak, ami annyit jelent, hogy a kültéri rendezvényeken legfeljebb 5 000, a beltéri rendezvényeken pedig maximum 2 500 ember tartózkodhat.

 

Az óvintézkedések szigorítása a maszkviselésre is vonatkozik, amit Ausztria-szerte minden zárt helyiségben viselni kell.

 

Az egészségügyi tárca adatai szerint Ausztriában csütörtök délutánig 716-tal nőtt a fertőzöttek száma, ebből 387 esetet Bécsben regisztráltak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.