Nyitókép forrása: straitstimes.com

 

Hollandia ötven, kísérő nélküli gyereket és további ötven felnőttet fogad be a móriai táborból, amely a héten leégett a görögországi Leszbosz szigetén – írta pénteken a holland sajtó.

 

A sajtó azt is közölte, hogy a befogadásról a négy koalíciós kormánypárt döntött. A kormány azonban bejelentette azt is, hogy a 100 leszboszi menedékkérőt és családtagjaikat beszámítják abba évi 500 emberbe, akiket Hollandia az ENSZ menekültprogramjai révén fogad be.

 

A holland baloldali ellenzék a héten felszólította a kormányt, hogy legalább 500 gyermeket fogadjon be a lángok martalékává vált táborból.

 hirdetes_300x300  

 

Jesse Klavert, a baloldali zöldek (Groenlinks) vezetője Twitter-üzenetében azzal vádolta a kormányt, hogy „kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek csoportjaival kufárkodik”, és más ellenzéki képviselők is „szégyenteljes trükközésnek” minősítették a kormány döntését.

 

Geert Wilders, a jobboldali Szabadáságpárt (PVV) vezetője viszont felháborodását fejezte ki a közösségi hálón, miszerint Hollandia „behódolt” és „azzal jutalmazza a tábort felgyújtókat, hogy befogadja őket”.

 

Sajtóhírek szerint a holland kormány le akarja rövidíteni a menekültügyi eljárást, szigorúbban akarja büntetni az embercsempészetet, valamint betiltaná a „bűnelkövető migránsok” állandó tartózkodási engedélyét az országban.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!