Nyitókép forrása: foreignpolicy.com

 

Alekszandr Lukasenka fehérorosz elnök hétfőn munkalátogatás keretében Moszkvába utazik, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnökkel egyeztessen – közölte pénteken a Kreml szóvivője. Dmitrij Peszkov elmondása szerint nem kerül sor közös sajtótájékoztatóra.

 

Az AFP hírügynökség a találkozó kapcsán emlékeztetett, hogy Moszkva katonai segítséget ígért az országos demonstrációk miatt nyomás alá került Lukasenkának, és amennyiben a fehérorosz elnök ezt kéri tőle, akkor az erre a célra létrehozott különleges rendőrségi egység a rendelkezésére áll.

 

Az INterfax hírügynökség szerint azt hangsúlyozta, hogy Lukasenka és Putyin augusztus végi telefonbeszélgetésükkor egyeztek meg a személyes találkozóról, pár nappal később a orosz és fehérorosz kormánytagok egyeztettek miniszteri szinten.

  hirdetes_300x300   

 

Fehororoszországban hetek óta tömegtüntetések zajlanak. A demonstrálók igazságos és tisztességes választásokat követelnek, mivel nagy valószínűséggel a győztesnek kikiáltott Alekszandr Lukasenka elcsalta a választásokat. Lukasenka ezzel zsinórban hatodik elnöki ciklusát tölti, sokan Európa utolsó diktátoraként tartják számon.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!