Nyitókép: weforum.org

 

Az elmúlt hetekben több, az amerikai elnökválasztáshoz kapcsolható magánszemély és csoport is kínai, orosz és iráni hackerek célpontjává vált, állítja a Microsoft. A szoftveróriás szerint több külföldi csoport is érdekelt az amerikai választás befolyásolásában. A Microsoft sikertelen támadásokról is beszámolt Donald Trump és Joe Biden stábjával kapcsolatban.

 

Három hónappal ezelőtt a Google is hasonló aktivitásokra figyelmeztetett. Szerintük iráni és kínai hackerek folytattak sikertelen támadást Trump és Biden kampánya körül. 2016-ban már fogalmaztak meg hasonló vádakat, akkor az oroszokat gyanúsították azzal, hogy a demokrata párt jelöltjének, Hillary Clintonnak az esélyeit próbálták gyengíteni.

 

A Micoroft szerint a „Strontium” nevű iráni csoport az elmúlt 12 hónapban több mint 200 alkalommal próbálta feltörni különböző szolgálatok informatikai rendszerét szerte az USA-ban. Beleértve a republikánus és demokrata kampánytanácsadókat, pártszervezeteket is.

 hirdetes_810x300  

 

A Kínához köthető csoport neve a Microsoft szerint a „Zirconium”, melynek célja magas beosztású kampányszemélyek adatainak megszerzése. Az iráni IT-sejt, a „Phosphorus” ugyanakkor a Microsoft szerint Trump kampánystábja tagjainak személyes fiókjait támadja.

 

A Microsoft sajtóhíre szerint az eddigi támadások többségét azonosították, a nem megfelelő biztonsági beállításokat szigorították, a kémkedésre alkalmas beépített biztonsági elemeket pedig leállították.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!