Nyitókép: MTI EPA/Will Oliver

 

Rendőri intézkedések sora vetett véget az önfeledt partizásnak Nagy-Britannia több pontján. Az emberek még egy utolsót akartak bulizni a hétfőn életbe lépő szigorítások előtt.

 

Megérte a házibuli ekkora büntetés mellett?

Több Manchester környéki településen vetett véget illegális csoportosulásoknak szombat este a rendőrség, angol lapok beszámolói szerint. Mottramben egy 70 fős partit oszlattak fel. A közép-angliai Nottinghamshire-ben egy tinédzsert 10 ezer fontra (10 800 euró) büntettek, mert egy 50 fős házibulit tartott. A 19 éves fiatalt azzal fenyegettek, hogy bíróság elé kerülhet, ha nem fizeti ki a bírságot.

 hirdetes_400x285  

 

A fiatalok nagy része a felszólítások ellenére maszk nélkül mulatozott, még egy utolsót mielőtt a szigorítások életbe lépnek.

 

Hétfőtől hatnál több ember nem gyűlhet össze

 

A Downing Street által szerda hajnalban ismertetett intézkedés alapján hétfőtől a parkokban, az éttermekben, a pubokban és egyéb közösségi létesítményekben hatnál több, nem egy háztartásban élő ember nem gyűlhet össze, miután az utóbbi napokban jelentősen emelkedett az újonnan kimutatott koronavírus-fertőzések száma.

 

A szabályok megszegése szigorú szankciókat von maga után. Első alkalommal még csak 100 fontot (108 euró) kell fizetni, de minden újabb vétség után megduplázódik a büntetés egészen 3 200 font (3 4500 euró) összegig.

 

A legfrissebb adatok szerint az Egyesült Királyságban a fertőzöttek száma 367 592, és 41 712 ember halt meg a betegségben.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.