Nyitókép: facebook.com

 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök szerdán a közösségi oldalán közzétett videóban ismertette azokat a járványügyi intézkedéseket, melyeket a közeljövőben vezetnek majd be Magyarországon.

 

Orbán a videóban elmondta, hogy a járványügyi szakemberek szerint decemberben-januárban tetőzik majd a második hullám az országban. A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a magyar egészségügyi rendszer felkészült, kellő mennyiségben állnak rendelkezésre felszerelések, kórházi ágyak, lélegeztetőgépek, valamint az ezek működtetéséhez szükséges orvosok és ápolók.

 

Elmondása szerint jelenleg mintegy 10 ezer kórházi ágy áll rendelkezésre, de ezek számát akár háromszorosára is tudják emelni szükség esetén.

 

  hirdetes_300x300   

Orbán több friss kormánydöntést is bejelentett. Ezek szerint fenntartják a beutazási korlátozásokat, miután úgy gondolják, hogy leginkább külföldről hurcolják be a vírust. A tömegközlekedésen és az üzleteken kívül a mozikban, színházakban, egészségügyi és szociális intézményekben is kötelező lesz a maszkviselés.

 

A kórházakban és nyugdíjasotthonokban fenntartják a látogatási tilalmat. Október elsejétől az iskolákba csak testhőmérséklet-mérés után lehet majd belépni – de csak a diákoknak és tanároknak lesz szabad a belépés.

 

A kormány döntése értelmében maximalizálták a tesztek hatósági árát. Eszerint 19500 forintnál nem kérhetnek el többet érte.

 

Visszavonásig a szórakozóhelyek csak 23 óráig lehetnek nyitva.

 

Kormányülés után. Döntések // Government meeting finished. Decisions.

Kormányülés után. Döntések // Government meeting finished. Decisions.

Posted by Orbán Viktor on Wednesday, September 16, 2020

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!