Nyitókép: Reuters

 

Csehországban a szombati nap folyamán 2 046 páciensnél mutatták ki az új típusú koronavírust. A kórházi kezelésre szoruló betegek száma 516-ra emelkedett, a COVID-19 vírussal küzdő személyek száma pedig 23 576-ra nőtt – összegezte vasárnap reggel a Nova Televízió a honlapján.

 

Csehországban az elmúlt napokban egyre inkább súlyosbodik a járványügyi helyzet. Múlt héten keddtől egészen múlt hét szombatig naponta ezer fővel emelkedett a fertőzöttek száma.

 

  hirdetes_300x300   

Ezen a héten szerdán a vírusfertőzöttek száma elsőként lépte át a kétezres határt, csütörtökön pedig a háromezret is meghaladta.

 

A fertőzöttek magas száma az elvégzett tesztek számának növekedésével is összefüggésben áll. Csehországban csütörtökön rekordmennyiségű, 22 ezer tesztet végeztek el a laboratóriumokban.

 

A kórházakban jelenleg 516 ember fekszik, ami a pénteki adatokhoz képest 36-tal több. Közülük 94-en lélegeztetőgép segítségére szorulnak. Ez még egyszer annyi, mint egy hónappal ezelőtt. Csehországban utoljára áprilisban volt ennyi súlyos vírusfertőzött a kórházakban.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!