Nyitókép: TASR/AP

 

Belgium a vírusfertőzöttek számának rohamos emelkedése ellenére október 1-jétől feloldja a kültéri maszkviselésre vonatkozó korlátozást. Egyúttal az eddigi 14 napos karantént 7 naposra csökkenti azoknak a polgároknak, akik koronavírusos személlyel érintkeztek. A járványügyi helyzettel kapcsolatos korlátozások enyhítését Sophie Wilmes belga kormányfő jelentette be szerdán.

 

Augusztus 12-én Brüsszel vezette be a maszkviselésre vonatkozó egyik legszigorúbb szabályt. Az intézkedés értelmében Brüsszelben és még jó néhány városban kültéren is kötelező volt a maszkviselés. A helyi képviselők azonban az enyhítő intézkedések bevezetése ellenére is azt tanácsolják az embereknek, hogy kint is viseljenek szájmaszkot.

 

 hirdetes_300x300  

A belgáknál beltéren, a boltokban, a mozikban, a tömegközlekedési eszközökön és a telített utcákon továbbra is kötelező lesz a maszkviselés.

 

„A járvány legyőzéséhez nagyon fontos a maszkviselés, viszont nincs értelme mindig és mindenhol hordani”

 

– jegyezte meg Wilmes, aki egyúttal azt is hozzátette, a járványügyi helyzet nem alakul kedvezően.

 

Az elmúlt héten Belgiumban naponta átlagosan 1 374 fertőzöttet regisztráltak, ami az előző héthez képest 60%-os növekedést jelent. Az országban eddig 9 955 ember hunyt el COVID-19 betegségben, ami az egy főre eső halálesetet tekintve az egyik legmagasabb szám a világban.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.