Alfonz
  • HUF: 368.14
  • USD: 1.17
  • 9 °C
  • 18 °C
Friss hírek

Matovič kormányfő és az SaS sem kér az Európai Bizottság kvótarendszeréből. Helyette hatékony megoldást javasol

Kötelező kvótákat nem akarunk, helyette szolidáris segítséget nyújtunk a migránsválsággal küzdő országoknak

Nyitókép: archív

 

Az Európai Bizottság által szerdán közzétett új migrációs és menedékkérő paktum kérdések sokaságát veti fel Lucia Ďuriš Nicholsonová szerint.

 

Az SaS EP-képviselőjének közösségi oldalán közzétett állásfoglalása szerint a javaslat nem jelent hatékony megoldást, és úgyis minden a migránsok valós számától függ majd. Nicholsonová úgy látta, hogy ez is a harmadik országokkal való jó kapcsolat fontosságát követeli meg, melyben szerinte a Bizottság lehetett volna ambíciózusosabb is.

 

“Hatékony menekültrendszerre van szükség, mely segítséget nyújt a valóban rászorulóknak, ugyanakkor elrettenti a spekulánsokat is. A szlovák kormánytól konstruktív hozzáállásra van szükség. Bízok abban, hogy nem fogja a lakosságot különböző migráns konspirációkkal riogatni, mint tette azt az előző kormányzat, és érvekkel felfegyverkezve jön majd Brüsszelve”

 

– fogalmazott Nicholsonová.

 

 

Igor Matovič kormányfő csütörtök délelőtt szintén ebben a témában jelentetett meg állásfoglalást. Mint írta, “kötelező kvóták nem lesznek. Az Európai Bizottság tegnap négy év után újra megpróbálkozott a migránsválság megoldásával. Az első kísérlet nem túl jól sült el, melyből tanult.”

 

 

Szlovákia részéről ugyanakkor azt ígérte, hogy a kötelező kvótákat továbbra is el fogja utasítani, viszont szolidáris kezet nyújt azon országoknak, amelyeket a migránsválság leginkább súlyt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket