Nyitókép: medafax.ro

 

A koronavírus által leginkább sújtott német régiókban akár 25 főre is korlátozhatják a gyülekezést a tömegrendezvényeken, a családi eseményeken maximum 10 fő jelenlétét javasolják – legalábbis ez derül ki a közzétett legújabb intézkedésekből.

 

Angela Merkel kancellár kedden videókonferencia keretében tárgyalt a német tartományi kormányfőkkel az újonnan bevezetendő korlátozó intézkedésekről. Azokban a térségekben, ahol a fertőzöttek száma eléri a 35 főt 100 000 lakosra lebontva, a közterületeken való rendezvények, ill. a bérelt helyiségekben szervezett rendezvények résztvevőinek számát 50 főben maximalizálják. A kormány javasolja, hogy a magántulajdonban lévő helyiségekben 25 főre korlátozzák a résztvevők számát.

 

Ott, ahol 100 ezer lakosra 50 fertőzött jut, a nyilvános rendezvényeken 25 főben határozzák meg a résztvevők maximális számát, míg a magánrendezvényeken legfeljebb 10 fős vendégséget javasolnak.

 

 hirdetes_810x300  

Merkel szerint ez a reakció elengedhetetlen a vírus terjedésének megállítása érdekében, miután a tapasztalatok azt mutatják, hogy az esküvőkön, családi rendezvényeken, ünnepségeken alakultak ki leggyakrabban gócpontok.

 

Azon személyeket, akik a vendéglőkben hamis adatokat adnak meg magukról, minimálisan 50 eurós bírságra számíthatnak.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!