Tivadar
  • HUF: 360.96
  • USD: 1.20
  • 6 °C
  • 17 °C
Külügyek

Uniós szóvivő: a bizottság elnökének “teljes a bizalma” Vera Jourovában

Ursula von der Leyen megkapta Orbán Viktor miniszterelnök levelét

Nyitókép forrása: politico.eu

 

Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének teljes a bizalma Vera Jourová értékekért és átláthatóságért felelős alelnökben – közölte Dana Spinant, az uniós bizottság szóvivője kedden a brüsszeli testület szokásos déli sajtótájékoztatóján.

 

A szóvivő megerősítette, hogy Ursula von der Leyen megkapta Orbán Viktor miniszterelnök levelét, amelyben lemondásra szólította fel a cseh uniós biztost, Vera Jourovát. Hozzátette az uniós bizottság elnöke válaszolni fog a levélre.

 

Elmondta azt is, hogy a jogállamiság magyarországi helyzetével kapcsolatos bizottsági aggályok jól ismertek, amellyel a szerdán bemutatni tervezett, jogállamiságról szóló jelentés fog részletesen foglalkozni. A jelentés valamennyi uniós tagállam jogállamisági helyzetét elemzi majd – tette hozzá.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

B, Gy.
2020. Sze. 29. 16:05

Ha az egyugyu magyar ellenzek nem jarna Brusszelbe panaszkodni el lehetne kerulni a felesleges konfliktusokat .Ezzel csak az ellenzek sajat tehetetlenseget ratermetseg es tudas hianyat bizonyitja szegyelhetne magat az egesz tarsasag Brusszel is csak olyan mint egy megakadt lemezjatszo .

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket