Nyitókép forrása: dw.com

 

Négy személy ellen indított eljárást az osztrák ügyészség Innsbruck városában. Azzal vádolják őket, hogy az Ischgl síközpontban szándékosan vagy hanyagságból koronavírust-fertőzést terjesztettek.

 

Az ORF Tirol közlése szerint Ischgl polgármesteréről és másik három hivatalnokról van szó, az ügyészség azonban ezeket az információkat nem erősítette meg.

 

A 10 ezer oldalas vádirat ismételt áttanulmányozásával az ügyészség az Ischglben Paznauntalban elfogadott járványügyi rendeletek hatékonyságát is megvizsgálja. Sok vita alakult ki ugyanis arról, hogy az egyes korlátozó intézkedések tulajdonképpen mikor léptek érvénybe.

  hirdetes_300x300   

 

A tiroli Ischgl síközpont csak március 13-án zárta be kapuit, pedig már januárban és februárban is fertőződtek ott meg emberek. A helyi hatóságokat azzal vádolják, hogy túl lassan reagáltak a járványra és nem rendeltek el megfelelő mértékű korlátozásokat. Több mint 1000 sértett hatalmazta fel a VSV fogyasztóvédő szervezetett, hogy nevükben eljárva pert indítson a tisztviselők ellen. A kezdeményezéshez 6000 ott szabadságoló személy csatlakozott 45 országból, 80 százalékukat pozitívan tesztelték koronavírusra.

 

Az innsbrucki orvosi egyetemen végzett felmérés szerint a város lakosságának 42,4 százaléka átesett a víruson, a vérükben megtalálható a szervezet által koronavírussal szemben termelt ellenanyaga.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!