Nyitókép: TASR/AP

 

Az osztrák főváros utcáin csütörtöktől egy olyan speciális villamos áll a polgárok rendelkezésére, ahol az influenza elleni védőoltatást adathatják be maguknak. A város ezzel akarja biztosítani, hogy a közelgő influenzaszezon előtt a lehető legtöbb polgár beoltassa magát.

 

A speciálisan felszerelt villamost egyelőre a Karlsplatz megállóban lehet megtalálni, majd a következő napokban továbbhalad a Schwedenplatz térre és a főpályaudvarra.

 

 hirdetes_300x300  

 „A cél az, hogy a bécsiek nagy része be legyen oltva, és a kórházak kapacitásai szabadon maradjanak, hiszen tudjuk, hogy a koronavírus mit hozhat magával az idei téli időszakban“

 

– nyilatkozta Michael Ludwig bécsi polgármester a Deutsche Wellének.

 

A vakcina ingyenes

 

A város az idei évre 400 ezer influenza elleni vakcinát rendelt, amivel a lakosság negyedét képes beoltani. Ennek fényében a főváros minden állandó lakhellyel rendelkező polgárnak és az egészségügyben dolgozó alkalmazottaknak ingyenes oltást kínál.

 

A villamosban történő oltásra online vagy telefonon keresztül lehet jelentkezni. A Der Standard honlapja szerint már most az összes szabad asztal le van foglalva. A bécsi hivatalok azonban azt ígérik, hogy hamarosan új időpontokat írnak ki az oltásra.

 

Az orvosok szerint azoknak a pácienseknek, akik az oltás ellenére elkapják az influenzát, enyhébb tüneteik vannak azoknál, akik nincsenek beoltva. Az osztrák főváros a villamosban történő oltással azt szeretné elérni, hogy a járvány idején az emberek ne járjanak az influenzával kórházba, hiszen a kórházak kapacitásaira a nehéz lefolyású koronavírusos betegeknek lesz szükségük.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!