Nyitókép: TASR/AP

 

Andrej Babiš cseh kormányfő pénteki sajtótájékoztatóján az elkövetkezendő két hétben érvényes óvintézkedések betartására szólította fel az embereket.

 

„Vagy betartjuk az összes óvintézkedést, vagy kénytelen leszek további lépéseket hozni, melyek során a lockdown bevezetése sem kizárt”

 

– idézte a Novinky.cz portál Babišt.

 hirdetes_810x300  

 

A cseh kormányfő kiemelte, nem szeretné ha ennek a forgatókönyvnek kellene megvalósulnia, ezért az óvintézkedések betartását „extrém fontosnak” nevezte.

 

„Megértem, hogy mindenkinek tele van a hócipője, főleg a fiataloknak, akiknek nem szórakoztató otthon ülni. Értem, hogy ez bosszantó, de most tényleg be kell zárkóznunk, ki kell bírnunk és be kell tartanunk a szabályokat”

 

– mondta a cseh miniszterelnök.

 

Babiš szerint az embereknek hétvégén és a jövő hét folyamán otthon kellene maradniuk, és ha lehetséges, akkor a munkát otthonról oldják meg. Ezenkívül azt is kihangsúlyozta, hogy ideje lenne befejezni a koronavírussal kapcsolatos helyzet elbagatellizálását.

 

„Bízom benne, hogy az emberek belátják, hogy a COVID valódi”

 

– jegyezte meg Babiš, aki reménykedik abban, hogy a vírusfertőzöttek és az elhunytak száma rákényszeríti az embereket a felelősségteljes viselkedésre.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!