Nyitókép: Massimo Percossi/EPA/EFE

 

Az olasz kormány keddre virradóra újabb járványügyi óvintézkedéseket fogadott el a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében.

 

Korlátozzák a nyitvatartási órákat és a gyülekezést a bárokban, éttermekben, megtiltják az iskolai kirándulások megszervezését és az amatőr szintű kontaktsportokat, továbbá a kül- és beltéri ünnepségek megszervezése is tilos lesz.

 

 hirdetes_300x300  

Az új óvintézkedések értelmében 14-ről 10 napra csökken a házi karantén azon páciensek számára, akik pozitív koronavírus-teszttel rendelkeznek, de nincsenek semmilyen tüneteik. A karantén befejezése előtt azonban a többi pozitívan tesztelt pácienshez hasonlóan nekik is negatív koronavírus-tesztet kell felmutatniuk.

 

A nyilvános helyen történő étkezés az asztalhoz való leülés lehetőségével éjfélig engedélyezett. Ha az adott helyen nem lehet leülni, akkor az étkezés csak 21.00 óráig engedélyezett. A házhoz szállítás és az étel átvétele lehetséges, de helyben vagy a vendéglő környékén 21.00 óra után mát tilos az étel elfogyasztása. Az új szabályok szerint 21.00 órától reggel 06.00 óráig tilos a gyülekezés a vendéglátó-ipari egységek előtt.

 

A civil és egyházi esküvői szertartások és keresztelők megtartása továbbra is engedélyezettek a korábban meghatározott szabályok szerint. A szertartás utáni mulatságokon azonban legfeljebb 30 fő vehet részt.

 

Az új óvintézkedés szerint ajánlatos az otthoni maszkviselés, ha látogató érkezik. A nyilvános maszkviselés továbbra is kötelező. Az új rendelkezések 30 napig, azaz november 13-ig maradnak érvényben.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!