Külügyek

Tusk vendégként köszöntötte Matovičot az Európai Néppárt csúcstalálkozóján

A közös kereszténydemokrata és proeurópai értékekről beszéltek.

Nyitókép: Twitter

 

Donald Tusk, az Európai Néppárt (EPP) elnökének tájékoztatása szerint a koronavírus-járvány ellenére sikerült megvalósítani az idei első találkozót a néppárti családba tartozó európai vezetőkkel. Tusk azt is megjegyezte, hogy az EPP-csúcson először köszöntötte vendégként Igor Matovič szlovák kormányfőt.

 

A legnagyobb európai politikai család kormányfői, elnökei és pártelnökei hagyományosan a brüsszeli EU-csúcs kezdete előtt találkoznak, hogy közösen megtárgyalják az egyes politikai álláspontokat.

 

Tusk a médiának eljuttatott üzenetében felhívta a figyelmet arra, hogy a koronavírus-járvány miatt az elkövetkezendő hónapok az EU történetének legnehezebb hónapjai lehetnek, egyúttal felszólította az európaiakat az egység, a szolidaritás és az empátia megőrzésére.

 

Tusk a Twitteren tette közzé, hogy az Európai Néppárt vezetőinek tárgyalása előtt Igor Matovič szlovák kormányfőt fogadta, akivel a közös kereszténydemokrata és proeurópai értékekről beszéltek.

 

„Örülök, hogy a mai EPP-csúcson vendégként köszönthetem, és az együttműködésünknek is nagyon örülök“

 

– jegyezte meg Tusk.

 

Tuska és Matovič találkozója már korábban is be volt tervezve, ugyanis az OĽaNO hivatalosan is felvételt kért az EPP-be. Addig, amíg Matovič pártja nem válik hivatalosan az Európai Néppárt tagjává, Matovič csak vendégként vehet részt az EPP-csúcsokon.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket