Nyitókép: sme.sk

 

Miloš Zeman cseh államfő tegnap a televízión keresztül szólt a cseh nemzethez. A koronavírus-járvány kezdete óta ez volt Zeman második, a néphez intézett rendkívüli beszéde.

 

„Abban a helyzetben vagyunk, amikor az egészségügyi alkalmazottainak az emberek életéért küzdenek, én pedig a tiszteletemet, a csodálatomat és a köszönetemet szeretném kifejezni irányukba”

 

– mondta Zeman.

 hirdetes_300x300  

 

„Mivel vakcina még nem létezik, ezért egyetlen fegyver van a kezünkben. Ez a fegyver nem más, mint egy kis darab anyag, amit ha felhelyezünk az arcunkra, akkor nemcsak magunkat védjük meg a fertőzéstől, hanem másokat is”

 

– jelentette ki az államfő.

 

„Ne hagyjátok, hogy ezt a fegyvert kiverjék a kezetekből. Ne hagyjátok, hogy olyan emberek befolyásoljanak titeket, akik semmit sem tudnak a járványról, s annak érdekében, hogy a média középpontjába kerüljenek, képesek olyan dolgokat mondani, amelyek ártanak a társadalmunknak”

 

– szólította fel a cseheket Zeman, aki az ún. „maszkellenzőkre” utalt.

 

A cseh államfő szerint hinnünk kell a szakembereknek, név szerint Roman Prymula egészségügyi minisztert emelte ki, akit egyenesen a koronavírus-járvány első hullámának győzteseként emelegetett.

 

„Ha kitartunk és utána győzedelmeskedni fogunk, akkor mindannyian hozzá fogunk járulni az emberéletek megmentéséhez”

 

– jegyezte meg Zeman.

 

Az államfő szerint véget ért a figyelmeztetés időszaka. Arra kérte Jan Hamaček belügyminisztert, hogy a rendőrség pénzbírsággal sújtsa azokat a személyeket, akik elutasítják a maszkviselést azokon a helyeken, ahol kötelező.

 

„Ha leülepszik a por a csatatéren, és távozik ez a járvány, akkor a nyereségeket és a veszteségeket fogjuk számolni. Tegyünk meg mindent azért, hogy ebből a megpróbáltatásból tisztelettel és ne gyávasággal, ne kényelemmel, hanem a saját magunk és mások iránt érzett felelősséggel távozzunk”

 

– zárta le Zeman.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.