Nyitókép: fnbrno.cz

 

Az Egyesült Államokból 28 katonaorvos érkezik a csehországi kórházakba, hogy a koronavírus-járvány elleni harcban segítsenek.

 

A segítségnyújtásról, illetve a texasi és a nebraskai orvosok Csehországba küldéséről Jan Hamáček cseh belügyminiszter egyezett meg Stephen King Csehország amerikai nagykövetével.

 

 hirdetes_810x300  

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor és hogyan érkeznek az amerikai orvosok Csehországba. Roman Prymula egészségügyi miniszter információi szerint már jövő héten megérkezhet a segítség.

 

Egyelőre még arról folynak az egyeztetések, hogy mely kórházakban helyezzék el az amerikai katonaorvosokat. Az orvosok az amerikai Nemzeti Gárda tagjai, vagyis az amerikai fegyveres erők tartalékosai.

 

Csehországban kedden 11 984 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, ami a járvány kezdete óta a legmagasabb napi esetszám. A kórházakban már több mint 4 000 páciens szorul ellátásra, akik közül 634-nek súlyos az állapota. Csehországban eddig 1 619-en hunytak el a koronavírusban.

 

A koronavírussal Jan Hamáček belügyminiszter, a cseh válságstáb vezetője is megfertőződött. A miniszter otthoni karanténban van, így a kormányüléseken online vesz részt.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!